Energetska obnova zgrade Uprave Opće bolnice Virovitica

Energetska obnova zgrade Uprave Opće bolnice Virovitica

U Općoj bolnici održana je početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade dječjeg dispanzera, opće medicine, ginekoloških ordinacija i uprave Opće bolnice Virovitica“.

Projekt je vrijedan 2.718.744,45 kuna od toga bespovratna sredstva su u iznosu od 1.650.912,85 kn, odnosno 60 posto financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je ostatak sredstava za projekt osigurao osnivač, odnosno Virovitičko-podravska županija u svom proračunu. Projekt je izradila županijska Razvojna agencija Vidra.

Zgrada Uprave je sagrađena 1976. godine i u biti je najnižeg energetskog razreda D, ovom energetskom obnovom podići će se minimalno na energetski razred B.

Obnovit će se fasada na zgradi, odnosno napraviti izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija podova, izolirat će se krovište prema negrijanom prostoru, promijenit će se stolarija, ugradit će se nova aluminijska stolarija i uređaj za posebno praćenje električne energije sa tzv. kalorimetrima.

Glavni cilj je smanjiti utrošak potrošene energije i troškove grijanja na godišnjoj razini za 50 posto te smanjiti štetne emisije CO2 u okoliš. Uz uštede na troškovima grijanja, sama zgrada dobit će novo lice i biti sačuvana.

 • Zabrana posjeta u bolnici
  Zabrana posjeta u bolnici
  Opširnije
 • Obavijest o razgovoru za radno mjesto prvostupnik medicinsko laboratorijske dijagnostike
  Obavijest o razgovoru za radno mjesto prvostupnik medicinsko laboratorijske dijagnostike
  Opširnije
 • Poziv na razgovor za radno mjesto prvostupnik sestrinstva
  Poziv na razgovor za radno mjesto prvostupnik sestrinstva
  Opširnije
 • Poziv na razgovor za radno mjesto medicinska sestra medicinski tehničar
  Poziv na razgovor za radno mjesto medicinska sestra medicinski tehničar
  Opširnije
 • Obavijest o testiranju za radno mjesto prvostupnik sestrinstva, med. sestra med. tehničar, prvostupnik med. lab. dijagnostike i farmaceutski tehničar
  Obavijest o testiranju za radno mjesto prvostupnik sestrinstva, med. sestra med. tehničar, prvostupnik med. lab. dijagnostike i farmaceutski tehničar
  Opširnije

Tagovi