Premijer Andrej Plenković pustio u rad novi MR uređaj

Premijer Andrej Plenković pustio u rad novi MR uređaj

Premijer Andrej Plenković na Odjelu radiologije pustio je u petak, 01.03.2019. u rad novi uređaj za magnetnu rezonancu (MR), vrijedan oko osam milijuna kuna.

Svečanom puštanju u rad nazočili su i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan Igor Andrović sa suradnicima, gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima, ravnatelj bolnice Dinko Blažević, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, ravnatelji institucija u zdravstvu s područja Virovitičko-podravske županije, liječnici odjela radiologije i ostalo medicinsko osoblje.

Puštajući u pogon novi MR uređaj premijer A. Plenković istaknuo je kako je riječ o trećem koraku investiranja, kada je riječ o sredstvima državnog proračuna kroz Ministarstvo zdravstva, ali i europskim sredstvima koje poboljšavaju kvalitetu zdravstvene usluge u bolnici u Virovitici. Naglasio je da je riječ o važnom uređaju koji ne zrači pacijente, a osigurava izvrsnu dijagnostiku.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić  je rekao kako se o ovakvim ulaganjima dugo pričalo te istaknuo zadovoljstvo što se uspjelo naći i volje i sredstava za ova važna ulaganja u virovitičku Opću bolnicu.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je kako je ovo velik dan ne samo za Viroviticu, nego i hrvatsku medicinu. Vjeruje da ćemo s MR uređajem imati jednu potpuno novu dimenziju u kvaliteti, ishodu liječenja i brzini dostupnosti medicinskih usluga. Svim liječnicima i osoblju poželio je sretan rad i uspješnu dijagnostiku na novom uređaju.

Župan Igor Andrović rekao je da MR za naše građane i pacijente znači bolji život jer na ovakve preglede više neće morati ići u druge gradove i čekati na pregled šest ili više mjeseci.

Ravnatelj bolnice Dinko Blažević zahvalio je Vladi što je pronašla sredstva za nabavu ovog uređaja. Pored ove vrijedne investicije, naglasio je, u tijeku je i projekt Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica. Napomenuo je da nam je cilj poboljšati učinkovitost i dostupnost bolničkog liječenja kroz pristup dnevnim bolnicama, a time i povećati isplativost i održivost zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj i da znamo da je pravovremena dijagnostika ključna za liječenje te da mnogi u ovoj bolnici i gradu nisu mogli ni zamisliti da ćemo imati  mogućnost nabave uređaja za MR. Ova vrijedna investicija, uz navedena ulaganja pacijentima će pružiti još bolju zdravstvenu skrb, a liječnicima omogućiti bolje uvjete rada i motivirati ih za ostanak – rekao je D. Blažević. Istaknuo je kako će uz dostupniju uslugu pacijentima ovo biti prilika i liječnicima usavršiti svoje znanje.

Novi uređaj će zasada raditi u samo jednoj smjeni. Pregled MR uređajem traje od 20 minuta pa do sat vremena. Sadašnji plan je pregledati do sedam pacijenata dnevno. Prednost imaju bolnički pacijenti, no uskoro će se formirati točne liste čekanja.

 • Natječaj za zapošljavanje doktora medicine
  Natječaj za zapošljavanje doktora medicine
  Opširnije
 • Odluka o izboru kandidata za radno mjesto dr. med. spec. neurologije
  Odluka o izboru kandidata za radno mjesto dr. med. spec. neurologije
  Opširnije
 • OBAVIJEST o načinu rada Opće bolnice Virovitica za vrijeme pandemije KORONA virusa
  OBAVIJEST o načinu rada Opće bolnice Virovitica za vrijeme pandemije KORONA virusa
  Opširnije
 • Hrvatska komora medicinskih sestara donijela nove odluke zbog pandemije koronavirusom
  Hrvatska komora medicinskih sestara donijela nove odluke zbog pandemije koronavirusom
  Opširnije
 • Odgoda predavanja trajnog usavršavanja za medicinske sestre
  Odgoda predavanja trajnog usavršavanja za medicinske sestre
  Opširnije

Tagovi