Slikovnice i bojanke za Odjel za pedijatriju

Slikovnice i bojanke za Odjel za pedijatriju

Bojanke s motivima Parka prirode Papuk i slikovnice „Leptir i mrav“ te edukativni vodiči 4Kids, materijali koje su izradili djelatnici Parka prirode, stigli su na Odjel za pedijatriju Opće bolnice Virovitica. Darove za male pacijente virovitičke bolnice, uz želje za što brži oporavak, djelatnici Parka prirode Papuk donijeli su povodom Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava 11. veljače.

Slikovnica „Leptir i mrav“ koju smo izradili početkom ove godine je krasna poučna priča koja govori o suživotu leptira, mrava i biljke plućne sirištare, o tome da smo jedni drugima potrebni i da ne možemo sami živjeti. Također smo donijeli bojanku s motovima Parka prirode Papuk gdje djeca bojanjem mogu od malih nogu učiti što je to Papuk, što je to priroda i postati veliki prijatelji Parka. Edukativni vodič 4Kids , koji je također dio ove donacije, namijenjen je osnovnoškolcima gdje priču Papuka priča ivanjski rovaš, najmanji gušter u Hrvatskoj kojeg osim na Papuku imamo još samo u Iloku“ kazala je ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić.

U uprizorenju slikovnice pomogle su učenice Katoličke gimnazije iz Požege, koje su igrokazom i pjesmom uveselile pacijente, ali i djelatnike dječjeg Odjela. Na svemu im je zahvalila voditeljica Odjela Edita Smiljanić, dr. med. naglasivši da radionice, koje na Odjelu za pedijatriju s djecom kontinuirano provode, pomažu u razvoju kreativnosti malih pacijenata i uljepšavaju im bolničke dane. „ Uvijek u našoj igraonici imamo slikovnica i bojanki jer znamo što one znače djeci, nadamo se da će ovakva lijepa priča iz slikovnice Parka prirode Papuk potaknuti djecu da s roditeljima odlaze u prirodu“ istaknula je dr. Smiljanić.

Na Odjelu za pedijatriju godišnje se liječi oko 1100 djece, kroz Dnevnu bolnicu mjesečno prođe od 50 do 70 pacijenata, a u specijalističkim pedijatrijskim ambulantama mjesečno ih se pregleda više od 300. Edukativni materijali poput ovih iz Parka prirode Papuk svima su njima zanimljivo štivo i zabava, a današnji posjet djelatnika te ustanove za zaštitu prirode, neće, obećali su, biti i posljednji.

 • JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE KAMATA NA STAMBENE KREDITE
  JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE KAMATA NA STAMBENE KREDITE
  Opširnije
 • Prijava djeteta putem e-Građana
  Prijava djeteta putem e-Građana
  Opširnije
 • Odluka o izboru kandidata za radno mjesto radnik na razvoženju hrane 2
  Odluka o izboru kandidata za radno mjesto radnik na razvoženju hrane 2
  Opširnije
 • Odluka o poništenju odluke o izboru kandidata
  Odluka o poništenju odluke o izboru kandidata
  Opširnije
 • Odluke o izboru kandidata za specijalizacije po Natječaju od 8. studenog 2019. godine
  Odluke o izboru kandidata za specijalizacije po Natječaju od 8. studenog 2019. godine
  Opširnije

Tagovi